Language:
Toggle Nav
Bel ons

056 299 464

Garantie

2j garantie en service

Batterij Lithium POWEREXTREME X10

Batterij Powerextreme X10 met acculader 

319,00 €
Op voorraad
SKU
X10

PowerXtreme X10

In de PowerXtreme serie is er nu een heel klein broertje bij; de X10. Slechts 2.1kg of twee pakken suiker van 1 kg t. Een kleine krachtpatser die moeiteloos een mover onder een caravan van 1500 kilo 30 minuten kan laten werken onder zware omstandigheden, 2 tot 4 keer de tijd die u nodig heeft om de caravan op een goede plek te zetten. De accu kan stromen aan van wel 150A, en doet dus niet onder voor de grotere en zwaardere accu’s op de markt maar biedt wel veel meer voordelen.
Deze nieuwe telg in de PowerXtreme serie is echt bedoeld voor het moveren. Je hoeft dan geen 25 kilo zware loodaccu in de caravan te hebben, de iets lichtere gel accu’s zijn ook nog altijd zeer veel gewicht vretende accu’s. De 2.1 kilo volstaat. In tegenstelling tot de lood en gelaccu’s is deze dreumes echt onderhoudsvrij. Zolang u de accu vol weg zet kunt u hem vergeten in de winter, hij mag echt helemaal leeg getrokken worden, zonder dat de accu aan kwaliteit inboet. Maar met dit gewicht is het geen probleem om deze even mee naar huis te nemen, je pakt hem zo op met één hand. .
Waarom is deze accu zo licht? Het is een LiFePO4 accu, lithium ijzerfosfaat, het veilige lithium. Hoe komt het dat een 10Ah accu volstaat voor het gebruik van uw mover, terwijl er altijd 90Ah Loodaccu’s accu’s worden aangeboden.? Omdat het niet gaat om de capaciteit van de mover, maar om het vermogen. De PowerXtreme X10 doet zijn naam eer aan, Hij levert enorm veel vermogen, terwijl de capaciteit genoeg is om een half uur te kunnen manoeuvreren. Kleinere loodaccu’s kunnen dit vermogen niet leveren en daarom worden bij dit type minimaal 90Ah geadviseerd.
Ah lithium zegt u, dat is toch vreselijk duur? “Ja” en “nee” kan hierop geantwoord worden. Het is kostbaar in eerste instantie bij aanschaf; maar door de lange levensduur, worden de gemiddelde kosten per jaar minder dan bij lood- of gel-accu. Bovendien loopt u niet het risico dat deze accu voortijding aan zijn einde komt omdat u de accu net even iets langer gebruikte dan dat goed zou zijn voor de accu, of omdat u vergat deze onder de lader te zetten. Deze accu is een veilige investering voor langere termijn.

Technische Specificaties

 

Model

X10

Voltage

12V

Nominaal voltage

12,8V

Capaciteit

10Ah

Max. continu stroom

100A

Kortstondige stroom

150A

Piek stroom

200A

Max. laadstroom

10A

Max. Laadvoltage

14,6V

Max. Ontlaadvoltage

9V

AC input

100 - 240 Vac

Gebruikstemperatuur

-20 °C to +60 °C

Laadtemperatuur

 0 °C to 45 °C

Opslagtemperatuur

 -10 °C to 45 °C

Gewicht

2,1 kg

Polen

2 x M6

Communicatie

Bluetooth

Garantie

5 jaar

Levensduur ( 80% DOD )

>1500 cycli

IP klasse

IP 62

Cel Chemie

LiFePO4

Cel technologie

Cylindrisch

Afmetingen

182 x 120 x 90 mm

Beveiligingen

Over/onderstroom, Kortsluiting, temperatuur

 

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Batterij Lithium POWEREXTREME X10